Zoek
Sluit dit zoekvak.

Adverteren

Home > Artikelen > Nieuws > Prenatale muziekstimulatie

Prenatale muziekstimulatie

Prenatale muziekstimulatie

Delen

Niet alleen genetische aanleg, ook stimuli van buitenaf hebben invloed op de taalontwikkeling van een kind. Baby’s herkennen de stem van hun moeder, en ook in de baarmoeder herkennen baby’s al een vorm van taal.

Nieuwe studie onder leiding van Cristina Florea aan de Universiteit van Salzburg heeft aangetoond dat foetussen het ritme van muziek ook oppikken, en dit na de geboorte nog herkennen. Het is nog niet duidelijk of zang en muziek tot een verbeterde taalontwikkeling zal leiden.

Zestig vrouwen in hun 34e week of later speelden twee keer per dag een kinderliedje af. Er was geen melodie te horen, alleen het stemgeluid.

Twee weken na de geboorte kregen de baby’s de liedjes weer te horen. Tijdens de liedjes werd de hersenactiviteit gemeten met behulp van een hersenfilmpje. De originele versie van het liedje bleek voor de baby makkelijker te volgen dan een aangepaste versie van het liedje.

Specifieke zinnetjes of woorden werden niet herkend, omdat de buikwand deze dempt. Maar het ritme werd dus wel herkend en onthouden.

Bron: https://www.kijkmagazine.nl/science/babys-herkennen-ritme-van-liedjes-in-buik/

Delen