Zoek
Sluit dit zoekvak.

Adverteren

Home > Artikelen > Nieuws > Subsidieoproep voor versterking verloskundige samenwerkingsverbanden geopend

Subsidieoproep voor versterking verloskundige samenwerkingsverbanden geopend

Subsidieoproep voor versterking verloskundige samenwerkingsverbanden geopend

Delen

In Nederland is de geboortezorg van goede kwaliteit. Om deze te waarborgen én te verbeteren kunnen verloskundig samenwerkingsverbanden vanaf vandaag subsidie aanvragen. Hiermee kunnen zij hun kwaliteit verbeteren en de samenwerking nog verder versterken.

Aanleiding

Voor het verbeteren van de kwaliteit van de verloskundige zorg in Nederland zijn goed functionerende verloskundige samenwerkingsverbanden heel belangrijk gebleken. In deze regionale netwerken werken organisaties van verloskundig zorgverleners, kraamzorgorganisaties en andere geboortezorg professionals met elkaar samen. Samen hebben zij een basiskader opgesteld, hierin staan de 4 belangrijkste verantwoordelijkheden en taken van een VSV omschreven.  

Doel van de subsidie

Verloskundig samenwerkingsverbanden kunnen deze subsidie inzetten voor het realiseren en (door)ontwikkelen van één of meerdere onderdelen (bouwstenen) uit het VSV basiskader. Hiermee wordt de kwaliteit en samenwerking van de VSV’s versterkt en een bijdrage geleverd aan het verbeteren en versterken van de zorg rondom zwangeren en het (ongeboren) kind.  

Subsidie aanvragen

Vanaf maandag 29 april tot en met 15 juli 2024 kan elk VSV subsidie aanvragen. Voor elk VSV is er over een periode van 2 jaar een bedrag van € 315.000 beschikbaar. Bij het aanvragen van de subsidie kunnen zij ondersteuning krijgen van regiocoördinatoren van het NRCG en de Federatie van VSV’s. Meer informatie over deze ondersteuning is te vinden op de webpagina van de Federatie van VSV’s. 

Digitale informatiebijeenkomst

Op 16 mei van 16.00 tot 17.30 uur is er een digitale bijeenkomst over de subsidieoproep. U kunt zich hier alvast aanmelden. 

Samenwerking

Het stimuleringsprogramma Versterking Verloskundige Samenwerkingsverbanden (VSV’s) ondersteunt VSV’s bij het implementeren van de verantwoordelijkheden en taken zoals beschreven in het basiskader. Het programma wordt uitgevoerd door ZonMw in nauwe samenwerking met de Federatie van VSV’s, het Netwerk Regionale Consortia Geboortezorg (NRCG) en het College Perinatale Zorg (CPZ). De VSV’s worden in de regio ondersteund door coördinatoren van het NRCG en de Federatie van VSV’s. Zij maken daarbij gebruik van kennis, informatie en instrumenten van de programmapartners.

Bron: https://www.zonmw.nl/nl/nieuws/subsidieoproep-voor-versterking-verloskundige-samenwerkingsverbanden-geopend?utm_medium=email

Delen